AVUKATLAR VE STAJYER AVUKATLAR İÇİN CEZA HUKUKU VE İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİ-ADIYAMAN

Tahir Elçi Vakfı İnsan Hakları Akademisi, ceza hukuku alanında insan haklarının korunmasının önemini vurgulamak ve bu alanda uluslararası insan hakları hukukunun standartlarını uygulanabilir kılmak amaçları çerçevesinde bir dizi seminer düzenlemeye karar vermiştir. Bu çalışma kapsamında, bir yandan şüpheli ve sanık haklarının en yüksek standartlar çerçevesinde korunması ama öbür taraftan vahim insan hakları ihlalleri mağdurlarının ceza davalarına “katılan” sıfatıyla dahil olduklarında haklarının nasıl etkili bir şekilde savunulacağı gösterilmek istenmektedir.

Bu Seminer;

-Gönüllü müdafiler;
-Mesleki faaliyetleri çerçevesinde, gerek şüpheli ve gerekse katılan vekili olarak etkili bir savunmanlık görevi yürütmek isteyen uygulamacılar;
-Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin Ceza hukuku alanında uygulanmasına ilişkin bilgisini derinleştirmek isteyen müdafiler;
– Seminer konularında deneyimlerini ve gözlemlerini diğer meslektaşlar ile paylaşarak farklı görüşleri ve bakış açılarını tanımak isteyen, avukatlar ve stajyer avukatlar içindir.

*** Seminerler Adıyaman’da  yaşayan avukat ve stajyer avukatlara yönelik olarak gerçekleştirilecektir.

Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Okulda?

– Avukat Hakları
– Polis ve Savcıların Yetkileri ve Sınırları
– İşkence ve Kötü Muamele yasağı ve etkili soruşturma
– Koruma Tedbirleri
– Adil Yargılanma Hakkı
– Şüpheli ve Sanık Hakları
– Bireysel Başvuru Hakkı

Bu başlıkları Av. Aynur Tuncel Yazgan, Av. Tuğçe Duygu Köksal, Av. Deniz Özbilgin, Av.Benan Molu ve Av. M.Baran Selanik’den dinleyebilirsiniz.

*** Ayrıntılı seminer programı seçilen katılımcılara seminerler başlamadan önce gönderilecektir.

Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?

– Seminerler, Adıyaman’da yüz yüze gerçekleştirilecektir.

– Seminerler 19-20-21 Temmuz 2024 arası 2,5 gün boyunca, 19 Temmuz’da 17:00-19:00 arası, 20-21 Temmuz’da 10.30-17:00 saatleri arasında sürecek. Katılım 25 kişi ile sınırlı.

Katılımcıları Nasıl Belirleyeceğiz?

– Katılımcıların seçiminde bir denge gözetmeye çalışacağız. Mesleki deneyim, cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı, dengesine dikkat edeceğiz. Özellikle kadınlar, LGBTİ+, çocuklar, gibi duyarlı gruplarla çalışıyorsanız, bunu lütfen başvurunuzda belirtiniz.

– Bu konulardaki eğitim-çalışma isteyen deneyimli başvurulara öncelik vermeyeceğiz. Amacımız; deneyimsiz ve deneyimli meslektaşların dengeli dağılımını gözeterek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek.

– Katılımcıların Adıyaman’da yaşıyor olmaları gerekmektedir.(Diğer illerden yapılacak olan başvurular dikkate alınmayacaktır)

– Katılım tamamen ücretsizdir.

– Seminerlerin sonunda, 7 seminerden en az 6’sına katılanlara sertifika takdim ediyoruz.

*** Bizim İçin Önemli:

– Seminerler boyunca oturumlara tam katılım bekliyoruz ve buna çok önem veriyoruz.

– Oturumların tamamına katılım göstermenizi önemsiyoruz.

Nasıl Başvurulur?

Aşağıdaki başvuru formunu tam doldurmanız yeterlidir.

*** Son başvuru tarihi: 14 Temmuz 2024

*** Başvuruların sonuçlandırılması ve katılımcılara dönüşler: 16 Temmuz 2024

*** Ayrıntılı seminer programı, kabul edilen katılımcılara ayrıca iletilecektir.

Seminerler Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilmektedir. Desteği için Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür ederiz.

Başvurucular aşağıdaki iletişim adreslerine başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirler.

Proje Koordinatörü:
Av. Berfin DAYAN